Favorite Haircare: Spar op ti 60% på hårpleje - SHOP HER

Sådan vælger du den rigtige parfume

Vi ved, at det kan være svært at finde en parfume, hvis ikke du kender dem. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvad du skal gå efter, når du køber parfume online.

Du vil blive klædt godt på til at kunne købe din parfume hos os, og du vil få en masse læring omkring parfume.

En parfume er ikke bare en parfume - gør det til dit kendetegn.Hvad skal du gå efter i en parfume?

Din parfume er ikke bare en parfume. Der er faktisk mange ting, der spiller ind, når du skal vælge din parfume. Det er ikke bare vigtigt, at du undersøger parfumen for ingredienser.

Vigtige ting du skal kigge efter i din parfume, når du vælger den:

 • Topnoter
 • Mellemnoter
 • Bundnoter


Faktisk er det sådan, at en parfume udvikler sig i tre faser. De tre faser er som nævnt ovenfor topnoter, mellemnoter og bundnoter.

For at du kan vælge rigtig, så er det nødvendigt, at du ved, hvordan de tre faser udvikler sig. Mange ved desværre ikke, hvordan det udvikler sig, og ender ofte med at købe en parfume, de ikke er helt vilde med, fordi parfumen har udviklet sig i duften.


Udvælge din parfume med din viden

Nu vil vi gå i dybden med, hvordan en parfume udvikler sig. De tre forskellige faser gør, at parfumen med tiden udvikler sig og skifter duft. Det er nemlig sådan, at en parfume ikke dufter af det, som du måske lige i første omgang kan dufte.

Topnoterne i en parfume

Du må aldrig vælge din parfume ud fra din første indskydelse. Det er sådan, at topnoterne forsvinder rigtig hurtig. Det du lige kan dufte, når du sprøjter parfumen på, er nemlig topnoterne. De forsvinder lynhurtigt, da molekylerne er bittesmå.

 • Dufter kun i et par minutter
 • Meget små molekyler
 • Første indtryk af parfumen


Mellemnoterne i en parfume

Når topnoterne er fordampet allerede efter et par minutter, så vil parfumen udvikle sig til mellemnoterne. Derfor er det vigtigt, at du ikke bare vælger ud fra din første udskydelse.

 • Udvikler sig i løbet af 10-15 minutter
 • Lidt større molekyler
 • Lad noterne udvikle sig


Bundnoterne i en parfume

Når du skal vælge din parfume, skal du vælge ud fra hvilke bundnoter, der er i parfumen. Det er nemlig det, du vil kunne dufte, når de andre noter er fordampet. Vælge derfor en parfume hvor du kender bundnoterne.

 • Selve duften
 • Større molekyler
 • Sådan vil du dufte resten af dagen
 • Vælge ud fra bundnoterneFå din parfume til at holde hele dagen

Vi kender det alle - duften er væk efter en halv dag. Det er irriterende, da vi gerne vil dufte godt hele dagen. Der er jo en grund til, at vi tager parfumen på.

De vigtigste steps for at få din parfume til at holde hele dagen er:

 • Stop med at gnide parfumen i håndleddene - det ødelægger molekylerne
 • Sprøjt på dine pulsområder, da de aktiverer duften
 • Fugtig hud hjælper med at fremme duften
 • Sprøjt parfumen på direkte efter et bad


Hvis du allerede gør ovenstående ting, og stadig ikke kan få parfumen til at holde hele dagen, så skal du overveje hvilken slags parfume du bruger. Der findes de tre forskellige typer af parfume, som er Eau De Cologne, Eau De Toilette og Eau De Parfume.

Hvilken parfumetype skal du vælge?

Som nævnt ovenfor så findes der tre forskellige parfumetyper. De forskellige typer har forskellige holdbarheder samt indhold af parfume. Det handler derfor om, hvor koncentreret du ønsker din parfume. Du har måske prøvet en parfume, hvor den er utroligt kraftig - og det er fordi koncentrationen af parfumen er enorm høj.

Hvis vi skal præcisere, hvad de forskellige parfumetyper kan, så kan du læse det lige herunder:

Eau De Cologne

 • Eau De Cologne: her får du en parfume, hvor indholdet er mindst koncentreret. Den har nemlig kun en parfume koncentration på 2-4%. Det betyder, at den ikke er særlig kraftig i duften, og derfor vil du måske opleve, at parfumen ikke kan holde hele dagen. Som hovedregel vil en Eau De Cologne kun holde i op til 2 timer.


Eau De Toilette

 • Eau De Toilette: ønsker du en parfume, der er en smule mere koncentreret, så er en Eau De Toilette et godt bud. Dog er koncentrationen endnu ikke så høj og kraftig. I denne type af parfume har du en koncentration på 15-20%, hvilket giver en god holdbarhed af duften i op til 2-3 timer. Måske du vil kunne få en Eau De Toilette til at holde bedre, hvis du også bruger rådene omkring påføring af parfumen.


Eau De Parfume

 • Eau De Parfume: hvis du er på udkig efter en meget kraftig parfume, der kan holde hele dagen, så er det klart en Eau De Parfume, du skal gå efter. Disse parfumer har en koncentration på helt op til 15-20%. Derfor er parfumen og duften også meget kraftig og koncentreret. Du vil kunne have en parfumeduft i op til 4-5 timer - eller en hel dag, hvis du bruger parfumen korrekt. Det er sådan, når du vælger en Eau De Parfume bruger du også mindre parfume, da det ellers bliver alt for kraftig i duften.

Parfume er din signatur

Kender du det med, at man dufter en duft, og det minder dig om en person? Hvis du har prøvet det, så er det jo fordi, det bare er personens signaturparfume.

Du kan også sagtens finde din signatur parfume - det er aldrig for sent at sætte ind for at finde den. Det kan desuden også tage lang tid at finde en duft, som du aldrig bliver træt af, men som bare forbindes med dig.

Vær tålmodig når du skal vælge parfume. Man kan efterhånden spytte mange penge efter parfumer, men det er essentielt, at du ved, hvad du kan lide og at du undersøger de forskellige noter, der er i parfumen.

Udvalgte produkter